Pepindhan: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
(mbuwang tag {{tanparowang}})
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn jroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sejatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] disebut ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] jroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa jroning babagan [[sastra]].
 
kaya kadhal
==Tuladhané Pepindhan==
*A
Naraguna anonim