Pepindhan: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
←Mbatalaké revisi 880690 déning 114.79.29.44 (Dhiskusi)
(←Mbatalaké revisi 880690 déning 114.79.29.44 (Dhiskusi))
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn jroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sejatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] disebut ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] jroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa jroning babagan [[sastra]].
 
kaya kadhal
==Tuladhané Pepindhan==
*A
11.904

besutan