Warsawa: Béda antara owahan

31 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
typo
(+wkf)
(typo)
|}
 
'''Warsawa''' ([[basa Polandia|Polandia]] ''Warszawa'') iku ibu [[kutha]] [[Polandia]]. [[Kutha]] iki nduwé pedunung [[1,7]] [[yuta]] jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh [[3]] yuta jiwa pedunungé.
 
Kutha iki diliwati kali [[Wisła]] ([[basa Inggris|Inggris]] lan [[basa Latin|Latin]] ''Vistula''). Warsawa ugi [[ibukutha]] [[provinsi]] [[Województwo mazowieckie|Mazovia]].
 
== Sajarah cekak ==
Warsawa dudu kutha paling tuwa ing [[Polandia]] ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun [[1241]]. Kutha iki dadi ibukutha Polandia ing taun [[1596]] nalika [[Ratu]] Polandia pindhah.
 
Ing [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah lan dibesmi [[tentara]] [[Nazi]] [[Jerman]]. [[Ghetto]] [[Yahudi]] dibesmi ing taun [[1943]] lan sakutha diratakaké karo lemah ing tahuntaun [[1944]]. Kabèh pedunungé dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu [[Situs warisan donya|Situs Warisan Donya UNESCO]].
 
== Uga delengen ==
11.904

besutan