Transformator: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
mbusak {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
(mbusak {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}})
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[File:Polemount-singlephase-closeup.jpg|thumb|150px|Transfomator]]
'''Transformator''' utawa yah yaiku alat kang digunakaké kanggo ngunggahaké utawa midunaké tegangan bolak-balik ([[AC]]).<ref name="internet1">[http://soerya.surabaya.go.id/AuP/e-DU.KONTEN/edukasi.net/SMP/Fisika/Transformator/ SMP FISIKA Transformator], Kaunduh 18/10/12.</ref> Transformator kasusun saka 3 komponèn yaiku: [[Kumparan]] pertama (primer) kang fungsiné minangka input, Kumparan kapindo (skundèr) kang funsiné minangka ''output'' lan inti wesi kang fungsiné minangka nguwataké médan magnèt kang dikasilaké.<ref name="internet1" />
11.904

besutan