Soedirman: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
gantos asmo Soeharto dados Soedirman
(gantos asmo Soeharto dados Soedirman)
Nalika Agresi Militer II Belanda kedaden, ibukotanipun Indonesia dipunpindah wonten ing Yogyakarta sebab Jakarta sampun dipunkuwasai dening tentara Belanda. Soedirman mimpin tentara kagem mbela Yogyakarta saking Belanda tanggal 19 Desember 1948. Nalika palagan kasebut, panjenengane sampun gerah Tuberkulosis ingkang sampun parah. Sanadyan kados mekaten panjenengane tetep tumut perang kanthi tandu .
 
Soedirman langkung awrat anggenipun nglampahi gesangipun, amargi paru-parunipun penjenange namung kantun setunggal ingkang saged dipunagem. Salajengipun Yogyakarta dipunpundhut denng Belanda, sanadyan sempet dipunkuwasai Indonesia nalika Seranagan Umum I Maret 1949. Nalika samanten, Presiden Soekarno lan Mohammad Hatta lan saperangan anggota kabinet dipuncekel dening tentara Belanda. Amargi kahanan ingkang awrat, SoehartoSoedirman kanthi dipuntandu mimpin perang. Panjengane pindah-pindah ngantos 7 sasi saking wana dumugi wana, saking gunung ing gunung kanthi kahanan gerah ingkang awrat. Sanadyan tasih kersa mimpin perang, panjenengane kondur.
 
Sasampunipun Belanda nyerahaken kepuloan nusantara dados Republik Indonesia Serikat ing Konferensi Meja Bundar taun 1949 ing Den Haag, Jendral Soedirman kondur ing Jakarta bebarengan kaliyan Presiden Soekarno lan Mohammad Hatta.
Naraguna anonim