Boksit: Béda antara owahan

81 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 52 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q102078 (translate me))
[[Gambar:BauxiteUSGOV.jpg|thumb|Bauxite with a [[Us cent|US Cent]]]]
[[Gambar:Bauxite with unweathered rock core. C 021.jpg|thumb|Bauxite with core of unweathered rock]]
[[File:140606 Les-Baux-12.jpg|thumb|Boksit, [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ]]
 
'''Boksit''' utawa bauksit, iku wiji [[alumunium]] sing paling wigati. Dat iki dumadi akèh-akèhé saka bahan logam ''gibbsite'' Al(OH)<sub>3</sub>, [[boehmite]] γ-AlO(OH), lan alumunium dioksida hidroksida (''diaspore'') α-AlO(OH), bebarengan karo oksida wesi [[goethite]] lan [[hematite]], lempung mineral [[kaolinite]] lan sethithik [[anatase]] TiO<sub>2</sub>. Dat iki dijenengaké saka jeneng désa [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ing [[Prancis]] kidul, papan ditemokaké sepisanan dat iki ing taun 1821 déning geologis [[Pierre Berthier]].