Konggrès Amérika Sarékat: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
File:State of the Union.jpg renamed to File:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg on Commons
c (Bot: Migrating 67 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q11268 (translate me))
(File:State of the Union.jpg renamed to File:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg on Commons)
[[Gambar:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg|thumb|300px|Konggrès jroning Sèsi Bebarengan.]]
 
'''Konggrès Amérika Sarékat''' ([[Basa Inggris]]: ''United States Congress'') iku [[cawang legislatif]] saka pamaréntahan federal [[Amérika Sarékat]]. Sistem sing dianut ya iku [[sistem rong kamar]] utawa bikameral, dumadi saka [[Dewan Perwakilan Rakyat Amérika Sarékat|Dewan Perwakilan Rakyat]] lan [[Senat Amérika Sarékat|Senat]]. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji [[dhistrik]] lan tugas sajroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung pedunung saben [[negara bagéan]]; déné jroning Senat, saben negara bagéan nduwèni loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara negara bagéan gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong.
11

besutan