Candhi Kalasan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
(ganti gambar)
[[Gambar:Kalasan Temple from the southnorth-east, 23 November 2013.jpg|thumb|Candhi Kalasan, ora adoh saka [[Candhi Prambanan]] ]]
 
'''Candhi Kalasan''' utawa '''Candhi Tara''' dibangun watara pungkasan abad kaping [[8]] M utawa wiwitan abad kaping-[[9]] M ing sadhuwuring bangunan candhi kuna. Sawijining prasasti kuna sing digawé ing taun [[778]] M miturut printah saka Raka i Panangkaran lan ditemokaké ora adoh saka candhi lan mènèhi katrangan yèn candhi dibangun kanggo ngurmati [[Bodhisattva]] wanita, [[Tara]]. Wiwitané, mung ditemokaké siji candhi ing situs mau, yaiku candhi Kalasan, nanging sawisé didhudhuk luwih jero ditemokaké luwih akèh manèh bangunan bangunan pendhukung ing saubengé candhi. Candhi iki nduwèni dhuwur 6 meter lan 52 stupa
5

besutan