Radius Prawiro: Béda antara owahan

53 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
Anake guru kanthi nama Prawiro, Radius ngrampungake pendhidhikan dhasar nganti menengah atas ing Yogyakarta. Nalika isih ana ing tingkat [[SMP]] taun [[1942]], dheweke sempet sepet dadi tukang rokok. Candhake dheweke nerusake pendhidhikan ing ''Nederlandsche Economicscshe Hogeschool'', [[Rotterdam]], [[Belanda]]. Sawise lulus, dheweke mlebu Fakultas Ekonomi [[Universitas Indonesia]] ing Jakarta.
 
== Karier ==
KariernyaKariere dimulai sebagaidiwiwiti Sekretaris Badan Keamanan Rakyat diingYogyakarta Yogyakarta pada tahuntaun [[1945]] danlan dilanjutkancandhake sebagaidadi Perwira Markas Tertinggi Perhubungan TRI, Yogyakarta pada tahuntaun [[1947]]-[[1948]], Staf Gubernur Militer Daerah Istimewa Yogyakarta ([[1945]]-[[1951]]) danlan Pegawai Teknis Direktorat Akuntan Negara ([[1960]]-[[1965]]). SetelahSawise itukuwi, Radius menjabatnjabat sebagaiminangka Deputi Menteri Pemeriksa Keuangan Negara/[[BPK]] (1965), Deputi Menteri Urusan Bank Sentral (1965), Gubernur Bank Negara Indonesia (1966), Gubernur [[Bank Indonesia]] (1966-1973), Gubernur [[Dana Moneter Internasional]] (IMF) danlan merangkapngrangkep wakil Gubernur [[Bank Pembangunan Asia]] (ADB) untukkanggo Indonesia padaing tahuntaun [[1967]]-[[1971]].
 
Radius pernahtau menjadidadi anggota Tim Ahli Ekonomi Presiden, Ketua Dewan Gubernur [[Bank Dunia]] (IBRD, 1971-1973). Kemudian ia berturut-turutCandhake dilantik sebagaiminangka Menteri Perdagangan diing [[Kabinet Pembangunan II]] danlan [[Kabinet Pembangunan III|III]] ([[1973]]-[[1983]]), Menteri Keuangan dalaming [[Kabinet Pembangunan IV]] (1983-[[1988]]) danlan Menteri Koordinator Bidang Ekonomi, Keuangan dan Industri danlan Pengawasan Pembangunan hingganganti tahuntaun [[1993]].
 
== Hobi dan keluarga ==