Palanangan: Béda antara owahan

73 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
The file Image:Gray1158.png has been removed, as it has been deleted by commons:User:INeverCry: ''Per commons:Commons:Deletion requests/penis''. ''Translate me!''
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q58 (translate me))
c (The file Image:Gray1158.png has been removed, as it has been deleted by commons:User:INeverCry: ''Per commons:Commons:Deletion requests/penis''. ''Translate me!'')
 
Bagéyan pucuk corpus spongiosum sing luwih gedhé mbentuk [[glans penis]], sing dilindhingi kulit utawa prepuce, sing tumraping wong diwasa bisa ditarik kanggo munculaké ''glan penis''. Wilayah ing ngisor pénis, papan nèmpèlé kulit, diarani[[frenulum]].
 
[[Gambar:Gray1158.png|thumb|left|370px|Diagram anatomi pénis manungsa.]]
[[Urethra|Urèter]], minangka bagéan pungkasan saka saluran uyuh ''[[urinary tract]]'', ngliwati corpus spongiosum, lan bukakané, diarani [[External urethral orifice (male)|meatus]] ({{pron-en|miːˈeɪtəs}}), dumunung ing pucuk ''glans penis''. Iki minangka dalan uyuh lan mani nalika ejakulasi. [[Sperma]] diprodhuksi jroning [[testis]] lan disimpen ing [[epididymis]]. Jroning ejakulasi, sperma disurung menyang [[vas deferens]], loro saluran sing ngliwati samburiné [[kandhung kemih]]. Cuwèran ditambahaké déning [[seminal vesicle]] lan disaluraké liwat saluran [[ejaculatory duct]] sing nggabung karo urèter ing sajroning kelenjar [[prostat]]. Prostat lan uga kelenjar [[bulbourethral gland]] nambahi sèkrèsi, lan mani disemprotaké liwat pénis.
 
3.190

besutan