Transformator: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
(mbusak {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}})
== Hubungan Primer-Sekunder ==
[[Gambar:transformator_scheme_ru.svg|transformator_scheme_ru.svg]]
[[Gambar:Transformer_fluxTransformer Flux.gifsvg|thumb|right|250px|Fluks ing transformator]] Rumus kanggo fluks magnet kang ditimbulaké lilitan primer yaiku <math>\delta\phi=\epsilon\times\delta\,t</math> lan rumus kanggo GGL induksi kang kadadéan ing lilitan sekundèr yaiku <math>\epsilon=N\frac{\delta\phi}{\delta\,t}</math>.
Amerga kaloroné kumparan dihubungaké karo fluks kang padha, mangka
<math>\frac{\delta\phi}{\delta\,t}=\frac{V_p}{N_p}=\frac{V_s}{N_s}</math>
<math>V_p\,I_p=V_s\,I_s</math>.
Ateges, hubungan antaranéé tegangan primer karo tegangan sekunder ditentokaké déning perbandingan jumlah lilitan primer kanti lilitan sekunder.
 
 
==Cathetan Sikil==
Naraguna anonim