Lènsa: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
==Kontruksi==
Kontruksi lensa kang paling akeh yaiku sing awujud lensa speris, yaiku lensa sing duwe bidhang speris (mlengkung),notasi sing digunakake yaiku R.
[[file:Lens shapes.pngsvg|360px|right|thumb|'''1''' - Symmetrical double convex lens. <br>'''2''' - Asymmetrical double-convex lens<br>'''3''' - Plano- convex lens. <br>'''4''' - Positive meniscus lens.<br>'''5''' - Symmetrical biconcave lens.<br>'''6''' - Asymmetrical biconcave lens.<br>'''7''' - Plano-concave lens.<br>'''8''' - Negative meniscus lens.]]
 
[[Gambar:lens3b.svg|360px|thumb|Diagram penelisikan sinar kanggo lensa konvergen]]
[[Gambar:Pfeilhöhe.svg|thumb|right|Sawijining jinislensa cembung asperis.]]
[[Gambar:Fresnel lens.svg|thumb|220px|1: Penampang lensa Fresnel<br />2: Penampang lensa plano konveks kanthi daya kang padha]]
 
 
==Referensi==
Naraguna anonim