Enzim Restriksi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
spelling
c (Bot: Migrating 31 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q219715 (translate me))
c (spelling)
 
== Sejarah ==
Ing pungkasan taun 1960-an, ilmuwan [[Stewart Linn]] lan [[Werner Arber]] mengisolasi kalih tuladha enzim ingkang gadahi peran ing ngambat pertumbuhan [[bakteriofag]] ingkang nyerang ''[[E. coli]]''.<ref name="Peters"/> Salah satunggaling enzim merdamel me[[metilasi]] DNA, menawi enzim ingkang satunggaling merdamel motong DNA ingkang boten termetilasi ing pinten-pinten panggenan ing sepanjang molekul DNA.<ref name="Peters"/> Enzim ingkang kawiwitan dipunsebat [[metilase]] (''methylase''), ananging enzim ingkang satunggaling dipunsebat [[nuklease]] restriksi (''restriction nuclease'').<ref name="Peters"/> lajeng ing taun [[1968]], [[H.O. Smith]], [[K.W. Wilcox]], dan [[T.J. Kelley]], ingkang merdamel ing [[JohnJohns Hopkins University]], mengisolasi lan mengkarakterisasiaken enzim [[nuklease]] restriksi kawiwitan.<ref name="Peters"/> Enzim punika asalipun saking [[bakteri]] ''Haemophilus influenzae'', lan dipun sukani asma HindII.<ref name="Peters"/> Enzim punika asring motong molekul DNA ing sekuen spesifik kaliyan ndawa situs tepangan enem pasang basa..<ref name="Peters">
Peters P. 2010. Restriction Enzymes. [terhubung berkala]. http://www.accessexcellence.org/AE/AEC/CC/restriction.php [4 Apr 2010].</ref>
 
3

besutan