James Franck: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
spelling
c (spelling)
c (spelling)
Sasampunipun [[Nazi]] dados panguwasa wonten ing [[Republik Weimar]], Franck nuju dhateng [[Amerika Serikat]] nalika taun [[1933]]. Ingkang kapisanan piyambakipun dumunung wonten ing [[Baltimore, Maryland|Baltimore]], [[Maryland]] ing pundi piyambakipun dados Speyer Professor wonten ing [[Universitas Johns Hopkins]]. Lajeng piyambakipun wangsul malih dhateng [[Eropa]] antawis setunggal taun, saperlu dados dosen tamu wonten ing [[Kopenhagen]], [[Denmark]]. <ref>http://www.nasonline.org/publications/biographical-memoirs/memoir-pdfs/franck-james.pdf</ref>
 
Nalika taun [[1935]], Franck wangsul malih dhateng [[JohnJohns Hopkins University]] minangka Profesor Fisika. Piyambakipun ninggalaken kedudukan punika taun [[1938]], saperlu nampi gelar [[profesor]] wonten ing kimia fisika ing [[Universitas Chicago]]. Nalika taun [[1947]], [[University of Chicago]] maringi Franck jabatan [[profesor emeritus]]. Dumugi ing taun [[1956]], Franck terus makarya wonten ing [[Chicago]] minangka Kepala Grup Riset Fotosintesis. Inggih punika ketua Komite Permasalahan Politik dan Sosial ingkang gegayutan kaliyan bom atom; ingkang kalebet [[Donald J. Hughes]], [[J. J. Nickson]], [[Eugene Rabinowitch]], [[Glenn T. Seaborg]], [[J. C. Stearns]] lan [[Leo Szilard]]. Komite punika misuwur amargi pangumpulan “Laporan Franck”, dipunpungkasaken tanggal [[11]] [[Juni]] [[1945]], ingkang minangka ikhtisar saking perkawis-perkawis ingkang gegayutan kaliyan lamaran militer dhateng bom atom. Wonten ing laporan punika, Franck ndesak Departemen Perang migunakaken senjata wonten ing lokasi ingkang boten wonten penghuninipun utawi maringi pengetan dhateng mungsuh sadéréngipun ngluncuraken bom. <ref>http://www.nuclearfiles.org/menu/library/biographies/bio_franck-james.htm</ref>
 
Kejawi pikantuk Hadhiah Nobel, piyambakipun dipunanugrahi Medali Max Planck saking Masyarakat Fisika Jerman taun [[1951]]. Nalika taun [[1955]], kanggé karyanipun babagan [[fotosintesis]], Franck pikantuk Rumford Medal saking [[American Academy of Arts and Sciences]]. Pungkasanipun, taun [[1964]], piyambakipun dipunangkat minangka Anggota Asing [[Royal Society]] ing [[London]].
3

besutan