Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

394 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c (Bot: Migrating 4 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3631722 (translate me))
|}}
'''Tribhuwana Wijayatunggadewi''' iku panguwasa katelu [[Majapait]] sing mrintah taun 1328-1351. Saka [[prasasti Singasari]] (1351) diweruhi gelar abhisekané yaiku '''Sri Tribhuwanotunggadewi Maharajasa Jayawisnuwardhani'''.
 
== Silsilah Tribhuwana ==
Jeneng asli Tribhuwana Wijayatunggadewi (utawa dicekak Tribhuwana) yakuwi '''Dyah Gitarja'''. Dheweke putrine [[Raden Wijaya]] lan [[Gayatri]]. Kagungan adhi kandhung jenenge [[Dyah Wiyat]] lan mas tiri karan [[Jayanagara]]. Nalika jaman pamrintahan Jayanagara ([[1309]]-[[1328]]) Tribhuwana diangkat dadi penguasa ing '''Jiwana''' ''bergelar'' '''Bhre Kahuripan'''.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan