Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

Miturut kitab ''[[Pararaton]]'', Jayanagara keweden amarga mbebayani tahtane, mula adhik putri kelorone ora dientokke nikah. Sawise Jayanagara seda taun 1328, para [[ksatriya]] teka arep nglamar adhik putri kelorone. Pungkasane, sawise ditindakake sayembara, kaentuk wong lanang loro, yaiku Cakradhara minangka bojone Dyah Gitarja, lan [[Kudamerta]] minangka bojone [[Dyah Wiyat]].
 
'''Cakradhara''' ginelar '''Kertawardhana Bhre Tumapel'''. Sawise nikah, Cakradhara lan Dyah Gitarja duwe putra [[Dyah Hayam Wuruk]] lan '''Dyah Nertaja'''.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan