Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

307 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
== Pemerintahan Tribhuwana ==
Miturut kitab ''[[Nagarakretagama]]'', Tribhuwana munggah takhta merga diprintah ibune, ([[Gayatri]]) taun 1329 nggantikake Jayanagara kang wis seda taun 1328. Nalika Gayatri seda taun [[1350]], pamrintahan Tribhuwana uga bubar.
 
Pawarta kuwi menehi kesan yen Tribhuwana munggah takhta merga makili [[Gayatri]]. Senajan [[Gayatri]] mung putri ragil [[Kertanagara]], nanging dheweke siji-sijine kang isih urip ing sakupenge bojo-bojone [[Raden Wijaya]] mula Tribhuwana entuk warisan takhta [[Jayanagara]] kang seda tanpa duwe keturunan.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan