Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

166 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
 
== Pemerintahan Tribhuwana ==
Miturut kitab ''[[NagarakretagamaNegarakretagama]]'', Tribhuwana munggah takhta merga diprintah ibune, ([[Gayatri]]) taun [[1329]] nggantikake Jayanagara kang wis seda taun 1328. Nalika Gayatri seda taun [[1350]], pamrintahan Tribhuwana uga bubar.
 
[[Pawarta]] kuwi menehi kesan yen Tribhuwana munggah takhta merga makili Gayatri. Senajan Gayatri mung putri ragil Kertanagara, nanging dheweke siji-sijine kang isih urip ing sakupenge bojo-bojone [[Raden Wijaya]] mula Tribhuwana entuk warisan takhta Jayanagara kang seda tanpa duwe keturunan. Nanging nalika kuwi Gayatri wis dadi [[pendeta]] [[Buddha]], mula pamrintahane diwakili dening putrine, yaiku Tribhuwana Tunggadewi.
 
Miturut kitab Negarakretagama, Tribhuwana mrintah didhampingi bojone, Kertawardhana. Ing taun [[1331]] Tribhuwana bisa numpas pemberontakan dhaerah Sadeng lan Keta.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan