Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

165 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
[[Pawarta]] kuwi menehi kesan yen Tribhuwana munggah takhta merga makili Gayatri. Senajan Gayatri mung putri ragil Kertanagara, nanging dheweke siji-sijine kang isih urip ing sakupenge bojo-bojone [[Raden Wijaya]] mula Tribhuwana entuk warisan takhta Jayanagara kang seda tanpa duwe keturunan. Nanging nalika kuwi Gayatri wis dadi [[pendeta]] [[Buddha]], mula pamrintahane diwakili dening putrine, yaiku Tribhuwana Tunggadewi.
 
Miturut kitab Negarakretagama, Tribhuwana mrintah didhampingi bojone, Kertawardhana. Ing taun [[1331]] Tribhuwana bisa numpas pemberontakan dhaerah Sadeng lan Keta. Miturut kitab [[Pararaton]] ana persaingan antarane [[Gajah Mada]] lan Ra Kembar nalika ngrebutake posisi panglima penumpasan Sadeng. Banjur, Tribhuwana budhal dhewe dadi panglima anggone nyerang Sadeng, dikancani sepupune, [[Adityawarman]].
 
Prastawa penting sabanjure sajroning kitab [[Pararaton]] yaiku Sumpah Palapa kang dituturake Gajah Mada nalika dilantik dadi ''rakryan patih Majapahit'' taun [[1334]].
 
== Rujukan ==
4.487

besutan