Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

140 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
Miturut kitab Negarakretagama, Tribhuwana mrintah didhampingi bojone, Kertawardhana. Ing taun [[1331]] Tribhuwana bisa numpas pemberontakan dhaerah Sadeng lan Keta. Miturut kitab Pararaton ana persaingan antarane [[Gajah Mada]] lan Ra Kembar nalika ngrebutake posisi panglima penumpasan Sadeng. Banjur, Tribhuwana budhal dhewe dadi panglima anggone nyerang Sadeng, dikancani sepupune, [[Adityawarman]].
 
Prastawa penting sabanjure sajroning kitab [[Pararaton]] yaiku Sumpah Palapa kang dituturake Gajah Mada nalika dilantik dadi ''rakryan patih Majapahit'' taun [[1334]]. Gajah Mada gawe sumpah ora bakal mangan enak (rempah-rempah) sadurunge bisa naklukake kepulowan [[Nuswantara]] ing sangisore [[Majapahit]].
 
== Rujukan ==
4.487

besutan