Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

367 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Prastawa penting sabanjure sajroning kitab [[Pararaton]] yaiku Sumpah Palapa kang dituturake Gajah Mada nalika dilantik dadi ''rakryan patih Majapahit'' taun [[1334]]. Gajah Mada gawe sumpah ora bakal mangan enak (rempah-rempah) sadurunge bisa naklukake kepulowan [[Nuswantara]] ing sangisore [[Majapahit]].
 
== Akhir Hayat Tribhuwana ==
Tribhuwana Wijayatunggadewi mudhun saka takhtane kira-kira taun [[1351]] (sawise gawe [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan maneh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', yaiku ''dewan pertimbangan agung'' kang duweni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjure yaiku putane, [[Hayam Wuruk]].
 
== Rujukan ==
4.487

besutan