Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

252 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
Tribhuwana Wijayatunggadewi mudhun saka takhtane kira-kira taun [[1351]] (sawise gawe [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan maneh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', yaiku ''dewan pertimbangan agung'' kang duweni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjure yaiku putane, [[Hayam Wuruk]].
 
Ora ana pesthine kapan Tribhuwana seda. Kitab Pararaton mung nyritakake yen Bhre Kahuripan iku seda sawise pengangkatan '''Gajah Enggon''' dadi patih ing taun [[1371]].
 
Miturut kitab Pararaton, Tribhuwanotunggadewi didharmakake ing [[Candi]] Pantarapura kang dumunung ing Desa Panggih. Dene bojone, yaiku Kertawardhana Bhre Tumapel seda taun [[1386]], lan didharmakake ing Candi Sarwa Jayapurwa, kang dumunung ing Desa Japan.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan