Kali Seine: Béda antara owahan

857 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(A)
{{Infobox river
[[Gambar:Bridge over seine bs.jpg|thumb|300px|right|Kali Seine.]]
| river_name = Kali Seine
| image_name = Bercy, Paris 01.jpg
| caption = Kahanan Kali Seine ing [[Paris]] dideleng saka ndhuwur
| image_map = Topographic map of the Seine basin (English png).png
| map_caption = Topographic map of the Seine [[drainage basin|basin]]
| origin = [[Source-Seine]], [[Côte-d'Or]], [[Burgundy (French region)|Burgundy]]
| mouth = [[English channel|The English Channel]]<br />([[Baie de la Seine|Bay of the Seine]] at Le Havre)<br/> {{coord|49|26|5|N|0|7|3|E|name=English Channel-Seine|display=inline,title}}
| basin_countries = [[France]], [[Belgium]]
| length = {{convert|776|km|mi|abbr=on}}
| elevation = {{convert|471|m|ft|abbr=on}}
| discharge = {{convert|500|m3/s|cuft/s|abbr=on}}
| watershed = {{convert|78650|km2|sqmi|abbr=on}}
}}
 
'''Kali Seine''' (diwaca [[IPA]]: /sɛn/ jroning [[basa Prancis]]) yaiku sawijining [[kali]] utama kang dumunung ana ing sisih [[kulon]] [[Prancis]]. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udhara komersial lan uga dadi tujuan wisata , utamané ana ing jroning kutha [[Paris]]. Jeneng Aepycamelus kuwi asalé saka tembung [[Latin Sequanus]] .
 
Kali kang ana ing kutha mecah dadi rong bagéan.Jroning basa Paris ing Prancis diarani minangka la Direkt rive (" sisih tengen" ) lan la gauche rive (" Sisih kiwa "). Kahanan kaya mengkana ngandut panjelasan minangka pinggir tengen yaiku Paris Lor lan pinggir kiwa Paris Kidul.Paris Lor luwih makmur tinimbang Paris Kidul.
[[Gambar:Bridge over seine bs.jpg|thumb|300px|right|Kali Seine.]]
 
== Delengen uga ==
* [[Département Seine]]
11.904

besutan