Sisingamangaraja XII: Béda antara owahan

371 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
== Perang lawan Belanda ==
Ing taun [[1877]] para [[misionaris]] ing Silindung lan Bahal Batu nyuwun bantuan marang pamrintah kolonial Belanda saka ancaman diusir dening Singamangaraja XII. Banjur pamrintah Belanda lan para penginjil sarujuk ora nyerang markas Sisingamangaraja XII ing Bakara naning uga naklukake kabeh dhaerah ing Toba.
 
== Makam ==
Singamangaraja XII kapundhut ing tanggal [[17 Juni]] [[1907]] nalika perang nglawan Belanda ing pinggir bukit Aek Sibulbulen, ing Desa Si Onom Hudon, kang saiki dadi wates Kabupaten Tapanuli Utara lan Kabupaten Dairi.<ref name="Sidjabat">Sidjabat, Bonar W. Prof. Dr. (2007), ''Ahu Sisingamangaraja'', Jakarta: Pustaka Sinar Harapan, ISBN 979-416-896-7.</ref>
 
== Warisan sejarah ==
Kegigihan perjuangan Sisingamangaraja XII wis dadi inspirasi wargaIndonesia, banjur Sisingamangaraja XII diangkat dadi [[Pahlawan nasional Indonesia]]. Kanggo ngelingake kepahlawanane, jeneng Sisingamangaraja didadekake jeneng dalan ing kabeh kawasan [[Republik Indonesia]].
 
==Cathetan Suku==
4.487

besutan