Sisingamangaraja XII: Béda antara owahan

307 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
== Makam ==
Singamangaraja XII kapundhut ing tanggal [[17 Juni]] [[1907]] nalika perang nglawan Belanda ing pinggir bukit Aek Sibulbulen, ing Desa Si Onom Hudon, kang saiki dadi wates Kabupaten Tapanuli Utara lan Kabupaten Dairi.<ref name="Sidjabat">Sidjabat, Bonar W. Prof. Dr. (2007), ''Ahu Sisingamangaraja'', Jakarta: Pustaka Sinar Harapan, ISBN 979-416-896-7.</ref> Ana [[mimis]] kang nembus ing dadane, amarga ditembak pasukan Belanda kang dipimpin Kapten Hans Christoffel. Nalika arep seda, deheweke tetep ngucap , ''Ahuu Sisingamangaraja''. Putra lorone uga seda, yaiku Patuan Nagari lan Patuan Anggi, uga putrine Lopian. Ewasemono keluargane isih ditawan ing Tarutung.
 
== Warisan sejarah ==
4.487

besutan