Sisingamangaraja XII: Béda antara owahan

323 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
== Makam ==
Singamangaraja XII kapundhut ing tanggal [[17 Juni]] [[1907]] nalika perang nglawan Belanda ing pinggir bukit Aek Sibulbulen, ing Desa Si Onom Hudon, kang saiki dadi wates Kabupaten Tapanuli Utara lan Kabupaten Dairi.<ref name="Sidjabat">Sidjabat, Bonar W. Prof. Dr. (2007), ''Ahu Sisingamangaraja'', Jakarta: Pustaka Sinar Harapan, ISBN 979-416-896-7.</ref> Ana [[mimis]] kang nembus ing dadane, amarga ditembak pasukan Belanda kang dipimpin Kapten Hans Christoffel. Nalika arep seda, deheweke tetep ngucap , ''Ahuu Sisingamangaraja''. Putra lorone uga seda, yaiku Patuan Nagari lan Patuan Anggi, uga putrine Lopian. Ewasemono keluargane isih ditawan ing Tarutung. Banjur makame dipindhahake menyang Makam Pahlawan Nasional ing Soposurung, Balige wiwit [[14 Juni]] [[1953]], kang dibangun dening Pamrintah, warga lan keluarga. Sisingamangaraja XII diwenehi gelar Pahlawan Kemerdekaan Nasional kanthi Surat Keputusan Pemerintah Republik Indonesia No. 590 tanggal [[19 Nopember]] [[1961]].
 
== Warisan sejarah ==
4.487

besutan