Nyai Ahmad Dahlan: Béda antara owahan

314 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nyai Ahmad Dahlan lair kanthi asma '''Siti Walidah''' ing Kauman, [[Yogyakarta]], taun 1872. Nyai Ahmad Dahlan iku putrine Kyai Haji Muhammad Fadli, [[ulama]] uga anggota [[Kesultanan Yogyakarta]];{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} daerah mapane iku akeh tokoh agama kang saka [[kraton]].{{sfn|Wahyudi|2002|p=42}} Nyai Ahmad Dahlan sekolah ing omahe, diajari macem-macem aspek babagan [[Islam]], uga [[basa Arab]] lan [[Qur'an]]. Nyai Ahmad Dahlan maca Al Qur'an ing [[abjad Jawi|naskah Jawi]].{{sfn|Sudarmanto|1996|p=189}}
 
Nyai Ahmad Dahlan nikah karo sepupune, [[Ahmad Dahlan]].{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nalika Ahmad Dahlan nembe sibuk-sibuke ngedegake [[Muhammadiyah]], Nyai ngetutake garwane sasuwene iku.{{sfn|Sudarmanto|1996|p=189}} Nanging, amarga saperangan pamikiran Ahmad Dahlan babagan Islam dianggap radikal, pasangan iki asring diancem. Kayadene, sadurunge budhal menyang [[Banyuwangi]], [[Jawa Timur]] Nyai lan garwane diancem bakalan dipateni dening kaum konservatif ing kana.{{sfn|Sudarmanto|1996|p=189}}
 
===Sopo Tresno dan Aisyiyah===
 
==Cathethan Sikil==
4.487

besutan