Nyai Ahmad Dahlan: Béda antara owahan

529 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nyai Ahmad Dahlan nikah karo sepupune, [[Ahmad Dahlan]].{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nalika Ahmad Dahlan nembe sibuk-sibuke ngedegake [[Muhammadiyah]], Nyai ngetutake garwane sasuwene iku.{{sfn|Sudarmanto|1996|p=189}} Nanging, amarga saperangan pamikiran Ahmad Dahlan babagan Islam dianggap radikal, pasangan iki asring diancem. Kayadene, sadurunge budhal menyang [[Banyuwangi]], [[Jawa Timur]] Nyai lan garwane diancem bakalan dipateni dening kaum konservatif ing kana.{{sfn|Sudarmanto|1996|p=189}}
 
===Sopo Tresno danlan Aisyiyah===
Nalika taun [[1914]] Nyai Ahmad Dahlan ngadegake Sopo Tresno. Nyai lan garwane gantenan anggone mandhegani kelompok kuwi nalika maca Al Qur'an lan ngrembugake maknane.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nyai banjur fokus marang ayat-ayat Al Qur'an kang ngrembug perkara kang ana gegayutane karo wong wedok.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Knthi ngajari maca lan nulis ing Sopo Tresno, pasangan iki bisa ngurangi Kristenisasi ing Jawa liwat sekolah kang disponsori dening pamrintah kolonial.{{sfn|Wahyudi|2002|p=50}}
 
==Cathethan Sikil==
4.487

besutan