Nyai Ahmad Dahlan: Béda antara owahan

269 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nalika taun [[1914]] Nyai Ahmad Dahlan ngadegake Sopo Tresno. Nyai lan garwane gantenan anggone mandhegani kelompok kuwi nalika maca Al Qur'an lan ngrembugake maknane.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nyai banjur fokus marang ayat-ayat Al Qur'an kang ngrembug perkara kang ana gegayutane karo wong wedok.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Knthi ngajari maca lan nulis ing Sopo Tresno, pasangan iki bisa ngurangi Kristenisasi ing Jawa liwat sekolah kang disponsori dening pamrintah kolonial.{{sfn|Wahyudi|2002|p=50}}
 
Barengan karo garwane lan pemimpin Muhammadiyah liyane, Nyai Ahmad Dahlan ngrembug peresmian Sopo Tresno minangka kelompok wong wedok.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nolak proposal kang pisanan, Fatimah, banjur ngganti jeneng Sopo Tresno dadi Aisyiyah, kang asale saka jeneng garwane [[Nabi Muhammad]], yakuwi [[Aisyah]].{{sfn|Wahyudi|2002|p=50}} Kelompok anyar iki diresmikake tanggal [[22 April]] [[1917]], Nyai Ahmad Dahlan kang dadi kepalane.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Limang taun sabanjure organisasi iki dadi bagiane Muhammadiyah.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}}
 
==Cathethan Sikil==
4.487

besutan