Nyai Ahmad Dahlan: Béda antara owahan

395 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
 
Barengan karo garwane lan pemimpin Muhammadiyah liyane, Nyai Ahmad Dahlan ngrembug peresmian Sopo Tresno minangka kelompok wong wedok.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Nolak proposal kang pisanan, Fatimah, banjur ngganti jeneng Sopo Tresno dadi Aisyiyah, kang asale saka jeneng garwane [[Nabi Muhammad]], yakuwi [[Aisyah]].{{sfn|Wahyudi|2002|p=50}} Kelompok anyar iki diresmikake tanggal [[22 April]] [[1917]], Nyai Ahmad Dahlan kang dadi kepalane.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}} Limang taun sabanjure organisasi iki dadi bagiane Muhammadiyah.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}}
 
==Warisan==
Tanggal [[10 November]] 1971 Nyai Ahmad Dahlan didadekake Pahlawan Nasional Indonesia dening Presiden [[Suharto]] miturut Keputusan Presiden Nomor 42/TK Tahun 1971;{{sfn|Wahyudi|2002|p=61}} Ahmad Dahlan diangkat dadi Pahlawan Nasional sepuluh taun kepungkur.{{sfn|Komandoko|2006|p=37}} Bebungah kuwi ditampa dening putune kang asma M Wardan.{{sfn|Repubika 2008, Nyai Ahmad Dahlan}}
 
==Cathethan Sikil==
4.487

besutan