Basa Céko: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
(→‎Fonologi: grammar)
 
== Fonologi ==
Basa Česká kaya basa Slavik liyané misuwur akèh nduwèni tembung-tembung sing katon ora ana vokalé kaya: ''zmrzl'' (beku, ''zmrzlina'' = es), ''ztvrdl'', ''scvrklscvrnkl'' (rusak dadi cilik), lan ''čtvrthrst'' (kampung). Ananging mèmper karo [[basa Sangskreta]], konsonan ''r'', ''l'', ''y'' dan ''v'' duwé fungsi minangka [[vokal]]. Amarga saka kuwi ana paribasan jroning basa Česká, "strč prst skrz krk" sing tegesé kira-kira "lebokna driji ing kerongkonganmu". Kanggo ngucapaké, aksara r nduwèni peran minangka vokal, diucapaké "er".
 
== Soundtrack ==
6

besutan