Muhammad Natsir: Béda antara owahan

514 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
== Kauripan ==
Muhammad Natsir lair ing [[Alahan Panjang, Lembah Gumanti, Solok|Alahan Panjang]], [[Lembah Gumanti, Solok|Lembah Gumanti]], [[kabupaten Solok]], [[Sumatera Barat]] tanggal [[17 Juli]] [[1908]] saka pasangan Mohammad Idris Sutan Saripado lan Khadijah.{{sfn|Ma'mur|1995|p=29}}<ref>{{harvnb|Luth|1999|pp=21{{spaced ndash}}23}}</ref> Nalika cilik, Natsir sakeluwarga omah-omah ing daleme Sutan Rajo Ameh, saudagar kopi kang misuwur ing kana. Dening sing duwe, omah kuwi diperang dadi loro: kang duwe omah lan keluwargane manggon ing omah sisih kiwa dene Muhammad Idris Sutan Saripado manggon ing omah sisih tengen.{{sfn|Shahab|2008|pp=9{{spaced ndash}}15}} Muhammad Natsir duwe sedulur kandhung cacahe telu, yaiku Yukinan, Rubiah, lan Yohanusun.
 
== Karir ==
Natsir asring kumpul bareng pemikir-pemikir Islam, kayadene[[Agus Salim]]. Ing taun 1930-an, Natsir lan Salim rembugan babagan gegayutane Islam lan negara kanggo masa depan pemerintahan Indonesia kang dipimpin dening [[Soekarno]].{{sfn|Ma'mur|1995|p=33}}{{sfn|Ma'mur|1995|p=34}} Ing taun 1938, Natsir melu gabung ing Partai Islam Indonesia, lan diangkat dadi pimpinan cabang [[Bandung]] wiwit taun 1940 nganti tekan 1942.{{sfn|Ma'mur|1995|p=34}}<ref>{{harvnb|Luth|1999|pp=23{{spaced ndash}}24}}</ref>
 
== Cathetan Sikil ==
4.487

besutan