Auguste Escoffier: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎Awal Karièr: French spelling
c (Bot: Migrating 22 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q313744 (translate me))
c (→‎Awal Karièr: French spelling)
== Karièr ==
=== Awal Karièr ===
Nalika masa alitipun, Escoffier nedahaken karemenan babaganm [[seni]] ingkang utama amargi piyambakipun remen nggambar.<ref name="hub-uk">{{en}} [http://www.hub-uk.com/interesting/escoffier.htm History of George Auguste Escoffier], ''Hub Uk''. Dipunundhuh tanggal 12 Maret 2013.</ref> Ananging mekaten, bapak Escoffier kagungan rencana sanès kanggé piyambakipun.<ref name="hub-uk"/> Amargi rumaos anakipun boten saged gesang saking seni saèngga piyambakipun mbekta Escoffier dhateng [[Nice]] nalika piyambakipun taksih umur 13 taun.<ref name="world">{{en}} [http://www.worldculinaryinstitute.com/A_escoffier.html Auguste Escoffier 1846 - 1935], ''World Culinary Institute''. Dipunundhuh tanggal 12 Maret 2013.</ref> Ing mrika Escoffier nyambut damel wonten ing ''Le Restaurant FrancaisFrançais'', ingkang minangka [[restoran]] kagungan pakdhénipun.<ref name="world"/> Rèstoran kasebut sampun dipunbikak wiwit [[1856]] lan taksih wonten dumugi taun [[1910]].<ref name="edible">{{en}} [http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/georgesaugusteescoffier Georges-Auguste Escoffier], ''Practically Edible''. Dipunundhah tanggal 12 Maret 2013.</ref> Piyambakipun nyambut damel wonten ing rèstoran kasebut dumugi piyambakipun kapanggih kaliyan Monsieur Bardoux, ingkag saweg dhateng ing Nice, nalika piyambakipun umur 19 taun.<ref name="edible"/> Bardoux ngajak Escoffier saperlu nyambut damel wonten ing ing sawijining rèstoran kagunganipun wonten ing [[Paris]] ingkang nama ''Reine Blanche''.<ref name="edible"/> Rèstoran kasebut lajeng dados rsètoran ingkang kondhang lan dipunkenal kanthi sebutan ''Le Petit Moulin Rouge''.<ref name="edible"/> Escoffier sarujuk kaliyan tawaran saking Bardoux lan nalika taun [[1867]] piyambakipun dipunangkat dados ''Chef Garde Manger'' lajeng 3 taun candhakipun piyambakipun dados Kepala Bagèyan Saos.<ref name="edible"/>
 
=== Masa perang ===
69

besutan