Kimia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
mbenerke sithik
c (Bot: Migrating 176 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2329 (translate me))
(mbenerke sithik)
[[Gambar:Chemistry.jpg|thumb|Laboratorium.]]
 
'''Kimia''' ([[basa Arab]]: <big><big>كيمياء</big></big> utawa [[basa Yunani]]: χημεία "khemeia") iku ngèlmu sing manyinaoni sifating dat-dat dhasar matéri sing ana ing jagat. Ngèlmu iki dadi nyinaoni sifat dhasar, pangowahan lan interaksi [[atom]]-atom, yaiku dat-dat dhasar matéri.
 
Olèhé manyinaoni ngèlmu iki, papané ana ing [[laboratorium]].
 
''Atom'' iku satuan matèri sing cilik bangét sing ketata saking:
* [[Nukléus]] utawa inti atom sing duwé muatan positif sing umumé ngandungngandhut [[Proton]] lan [[Neutron]]
* [[Eléktron]] ngubéngi nangana ing sékitar inti atom kanggo ngimbangi muatan positif inti atom.
 
=== Unsur Kimia ===
57

besutan