Hogwarts: Béda antara owahan

902 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
nambahi kemawon.
(nambahi.)
(nambahi kemawon.)
'''Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry '''utawa kang luwih dikenal mawi jeneng '''Hogwarts''' yaiku setting utama ana ing enem buku serial [[Harry Potter|''Harry Potter'']]'' ''dening [[J. K. Rowling]]. Ana ing buku kuwiiku, '''Hogwarts '''dicritakake salah satunggaling sekolah sihir sing paling apik sadonyasakdonya. PanggonaneSaben buku nyritakake setaun ajaran sekolah. Panggonan sekolah iki ana ing Inggris. Sekolah iki duweni fungsi kanggo nglatih bocah-bocah kang umure 11 nganti 18 taun sing duwe kemampuan sihir supaya dadi penyihir kang duwe kwalitas apik. Ana ing buku paling akhir sing judhule [[Harry Potter and The Deathly Hallows|''Harry Potter and The Deathly Hallows'']], sebageanakeh-akehe settinge ora ing sekolah iki. Sebab ing taun kuwi, karakter utama yaiku [[Harry Potter]], [[Ron Weasley]], lan [[Hermione Granger]] ora melu sekolah. Bocah telu iku duwe misi ngumpulake [[Horcrux|''Horcrux'']]-e [[Lord Voldemort]]. Pertempuran klimaks nglawan [[Lord Voldemort]] lan para pendukunge ana ing sekolah iki.
 
'''Pendhiri Hogwarts'''
 
<nowiki> </nowiki>Hogwarts didhegake dening petang penyihir kang wasis, yaiku: [[Godric Gryffindor]], [[Salazar Slytherin]], [[Rowena Ravenclaw, ]]<nowiki/>lan [[Helga Hufflepuff]] kurang luwih taun [[1000 M]]. Banjur jeneng-jeneng dheweke kabeh didadekake jeneng asrama murid-murid Hogwarts kang duwe kepribadhian sing cocok karo papat penyihir kasebut. Hogwarts duwe semboyan "draco dormiens nunquam titillandus" kang tegese "aja nangekake naga sing turu".
 
== Lokasi lan Informasi ==
{{rintisan}}
 
57

besutan