Hogwarts: Béda antara owahan

486 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambahake.
(nambahi kemawon.)
(nambahake.)
'''Pendhiri Hogwarts'''
 
<nowiki> </nowiki>Hogwarts didhegake dening petang penyihir kang wasis, yaiku: [[Godric Gryffindor]], [[Salazar Slytherin]], [[Rowena Ravenclaw, ]]<nowiki/>lan [[Helga Hufflepuff]] kurang luwih taun [[1000 M]]. Banjur jeneng-jeneng dheweke kabeh didadekake jeneng asrama murid-murid Hogwarts kang duwe kepribadhian sing cocok karo papat penyihir kasebut. Hogwarts duwe semboyan "draco dormiens nunquam titillandus" kang tegese "aja nangekake naga sing turu".
 
== Lokasi lan Informasi ==
Panggonane Hogwarts dirahasiakake banget dening donya sihir, khususe marang komunitas [[Muggle]] (komunitas non sihir, yaiku wong-wong sing ora duwe kemampuan sihir). Rowling nyatakake yen Hogwarts kuwi manggon ing dhaerah pegunungan lan salah sijine dhaerah terpencil ing Inggris, cedhak karo sawijining desa sing jenenge [[Hogsmeade]].
 
Hogwarts uga dilindungi kanthi sihir akeh dening saben kepala sekolah kang nembe njabat, nglindungi saka [[Muggle]] utawa komunitas penyihir kang duweni niyat ala.
 
{{rintisan}}
 
57

besutan