Swèdhen: Béda antara owahan

20 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|vi}} using AWB (10903)
c
c (All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|vi}} using AWB (10903))
Swedia minangka salah sawijining negara paling miskin ing [[Eropah]] ing [[abad ka-19]], disebabaké déning konsumsi [[alkohol]] kang dhuwur lan dogmatik [[Protestanisme]]. Kahanan mau owah nalika [[transportasi ing Swedia|transportasi]] lan [[komunikasi ing Swedia|komunikasi]] berkembang ngidinaké pemanfaatan aset alam saka sawetara bagéyan negara, kang misuwur yakuwi [[kayu]] lan [[bijih wesi]]. Saiki, negara iki diarani [[liberal]] lan pepénginan kanyamaan kang kuat, lan biasané ana ing urutan nduwur ana ing [[Indeks Pengembangan Manusia]] [[PBB]].
 
Ibukutha negara penghasil [[mobil]] [[Volvo]] iki yakuwi [[Stockholm]]. Pedunungé sangang yuta jiwa manggoni luwih saka 440.000 km²² saéngga negara iki dadi urutan ka-155 jroning kapadetan pedunung ing donya.
 
== Politik ==
[[Kategori:Negara Nordik]]
[[Kategori:Geografi]]
 
{{Link FA|vi}}
1.673

besutan