Darès: Béda antara owahan

2.562 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
gabungake
c (Pras mindhahaken kaca Darès dhumateng Manuk Beluk: beda jeneng nanging maksude padha)
(gabungake)
</table>
 
]'''Manuk beluk''', '''manuk darès''' utawa '''guweg''' yaiku [[manuk]] kang kalebu anggota ordo Strigiformes.<ref name="internet1">{{id}}[http://burunghantu.com/ burunghantu.com] (Dipuntingali tanggal 13 September 2011) </ref> Manuk iki kalebu golongan manuk kang galak (''karnivora'', panganane [[daging]]) lan kelebu kéwan wengi (''nokturnal'').<ref name="internet1"/> Sakabèhané, ana kira-kira 222 spesiés kang wis dingertèni, kang nyebar ing donya kajaba [[Antartika]], sebagéyan [[Greenland]], lan pulo-pulo kapencil.<ref name="internet2"/>
 
Manuk beluk dikenal amarga mripaté sing gedhe lan madhep ngarep, ora kaya manuk-manuk liyane sing mripaté madhep miring.<ref name="internet1"/> Cucuké manuk beluk béngkong tur landhep kaya cucuké manuk [[elang]].<ref name="internet1"/> Wulu ing sirahé mbentuk ''buderan rai''. Rainé manuk beluk katon apik banget, nanging kerep katon medèni.<ref name="internet1"/> Apa manèh guluné manuk beluk iki bisa diputer nganti 180 derajat mamburi.<ref name="internet1"/> Biyasané manuk beluk wuluné lurik, warnané rada soklat utawa abu-abu ana bercak-bercak [[ireng]] lan [[putih]].<ref name="internet1"/> Buntuté biyasané mung cekak, nanging swiwiné gedhe lan amba.<ref name="internet1"/> Ambané [[swiwi]]né bisa nganti ping teluné dawané awaké.<ref name="internet1"/>
Manuk '''darès''' iku, kewan sing lumrah tur akèh manggon ing [[Tanah Jawa]]. Nèng panggonan alas, manuk jinis iki isih akèh ditemokaké.
 
Kéwan iki kagolong kéwan wengi, dadi yèn wengi luwih aktif. Yèn awan, kéwan iki turu, kanggo lèrèn.
 
Biyasané manuk beluk golek pangan ing wayah wengi. Golèk pangané nalika wektu subuh lan soré [[krepuskular]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.scribd.com/doc/19562139/BURUNG-HANTU scribd.com] (Dipuntingali tanggal 13 September 2011) </ref> Saliyané kuwi ana uga manuk beluk kang golèk pangan ing wektu awan.<ref name="internet2"/>
Manuk beluk panganané macem-mecem kewan, kayata [[srangga]], [[kodok]], [[tikus]], lan liya-liyané.<ref name="internet2"/>
Manuk darès iku kagolong kéwan [[karnivora]], pakanané daging utawa kèwan urip. Pagawéyané ya mbedhog kéwan-kéwan cilik, kaya ta: [[tikus]], [[kadal]], [[trewelu]] lan sabanjuré.
 
Ing [[Donya Kulon]] ([[Eropah]]), kéwan iki diarani kéwan sing wicaksana. Ananging ing donya wétan, ([[Asia]]), kéwan iki kaanggep pratandhaning mala, kasripahan utawa kapatèn. Mulanéing [[basa Melayu]] kewan ini diarani ''Burung Hantu'' utawa '''manuk pati'''. Tembung '''hantu''' iku ing basa Jawa Kuna uga ana lan tegesé [[pati]].
 
== BaliJinising menyangmanuk beluk ==
Ordo Strigiformes kapérang dadi 2 kulawarga (familia), yaiku suku manuk serak utawa burung-hantu gudang (Tytonidae) lan manuk beluk sejati (Strigidae). Akèh ing antarané manuk iki kang kalebu jinis [[èndemik]] (anané mung ing dhaerah cilik lan ora tinemu ing dhaerah liya) ing Indonésia, utamané saka marga ''Tyto'', ''Otus'', lan ''Ninox''.
* [[Sato Kewan]]
[[Gambar:Detachment 88 logo.jpg|250px|thumb|[[Logo]] saka [[Detasemen Khusus 88]], migunakaké rerupan manuk beluk]].
 
Conto-contoné:
* [[Manuk Beluk Pere David]]
* [[Manuk Beluk elang Andaman]]
* [[Manuk Beluk kelabu besar]]
 
=== Tytonidae ===
* [[Serak Jawa]] (''Tyto alba'')
* [[Serak bukit]] (''Phodilus badius'')
ew
 
=== Strigidae ===
* [[Celepuk reban]] (''Otus lempiji'')
* [[Beluk jampuk]] (''Bubo sumatranus'')
* [[Beluk ketupa]] (''Ketupa ketupu'')
* [[Punggok coklat]] (''Ninox scutulata'')
* [[Kokok beluk]] (''Strix leptogrammica'')
 
 
{{rintisan}}
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
[[Kategori:Manuk beluk| ]]
[[Kategori:Topik biologi]]
[[Kategori:Manuk]]
 
[[id:Burung Hantu]]
78.624

besutan