Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

 
==Sujarah==
Punika inggih minangka pilem sepisanan kanggé fitur pilem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], dene [[vileivle]] inggih ingkang minangka pilemfilm kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun Amerika Serikat, pilem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi dening [[Walt Disney]], lan ugi minangka pilem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Dhaptar film Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Pilem punika dipunmodhifkasi dening artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongeng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' dening Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing bageyan individualipun pilemfilm.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih film animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi dhaptar 100 pil Amerika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (dene film ingkang sanesipun inggih punika film Disney ''[[Fantasia (film)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Dene film ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing dhaptar Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipun update ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, pilemfilm punika inggih namung pilem saking perusahaan waltWalt disneyDisney ingkang mlebet wonten ing dhaptar pilem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat pilem punika minangka 10 pilem animasi paling inggil ing Amerika lan ingkang paling sae ing sadangunipun jaman.
 
Ing taun [[1989]], ''Snow White and the Seven Dwarfs'' sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing [[National Film Registry]] minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.<ref name=Bob>Bob Thomas, ''Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast'' (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1</ref>