Montenégro: Béda antara owahan

141 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
ejan tembung
c (Alihbasa Montenegro dadiya Giri Cemeng sing artiné uga Gunung Ireng. Giri yaiku Gora ning basa Serbiyan lan Cemeng yaiku Crna uga ing Serbiyan. luwih ngetoki kasepadhan antara basa Jawa karo basa-basa Slawonik, salah sawijiné Serbiyan)
c (ejan tembung)
| align=center | [[Gambar:SerbiaMontenegro-Montenegro2.png |Peta Montenegro within the state union]]
| [[Serbia-Montenegro|Serbiya-Giri Cemeng]]<br />
&nbsp;–&nbsp;[[Serbia|Serbiya]]<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;–&nbsp;[[Kosovo|Kosowo]]<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;(Administrasi [[PBB]])<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;–&nbsp;[[Vojvodina|Woywodina]]<br />
&nbsp;–&nbsp;[[Montenegro|Giri Cemeng]]
|-
| valign=top | '''[[Bahasa resmi]]'''
| [[Basa Serbia|SerbiyaSerbiyan]]
|-
| '''[[Ibu kota]]'''
| [[Podgorica|Podgoritsa]]
|-
| '''Bekas ibu kota kerajaankarajan'''
| [[Cetinje|Setinje]]
|-
| '''[[Presiden Montenegro|Presiden]]'''
| [[Filip Vujanović]]
|-
| '''[[Perdana Menteri Montenegro|PerdanaPradhana Menteri]]'''
| [[Milo Đukanović]]
|-
| '''[[Wilayah|Tlatah]]'''<br />&nbsp;– Total<br />&nbsp;– % air
| <br />&nbsp;13.812 [[kilometer persegi|km&sup2;]]<br />&nbsp;tidak berlaku
|-
|- valign=top
| '''Kamardikan'''<br />- Dirayah<br />- Panunggalan karo Serbiya<br />- Perpisahan <br />- Dihakoni
| DariSaka [[Kerajaan Serbia|KerajaanKarajan Serbiya]]<br />[[1356]]<br /><br />[[20 Juli]] [[1917]]<br />[[3 Juni]] [[2006]]<br />[[8 Juni]] [[2006]]
|-
| '''[[Lagu kabangsan]]'''
|}
[[Image:Montenegro municipalities.png|thumb|250px|right]]
'''Républik Giri Cemeng''' ([[basa Serbia|basa Serbiya]]/[[basa Montenegro|basa Giri Cemeng]]: ''Црна Гора / Crna Gora'', [[International Phonetic Alphabet|diucapaké]] {{IPA|/'t͡sr̩naː 'ɡɔra/}}, maknané "gunung ireng") yaiku [[negara]] kang dumunung ing [[Éropah Kidul]], persisé ing [[tlatah]] [[Balkan]] lan wewatesan karo [[Segara Adriatik|Segara Adriyatik]] ing sisih kidul, [[Kroasia|Krowasiya]] ing sisih kulon, [[Bosnia-Herzegovina|Bosniya-Hercegowina]] lan [[Serbia|Serbiya]] ing sisih lor, lan [[Albania|Albaniya]] ing sisih kidul. [[Ibukutha]] negara yaiku kutha [[Podgorica|Podgoritsa]].
 
Miturut konstitusiné, negara iki minangka negara demokratik, sosial, lan [[ekologikal]].
-->
===Pasca referendum===
Ing tanggal [[28 Juni]] 2006, Giri Cemeng dadi anggota ka-192 [[Perserikatan Bangsa-bangsa|PBB]].<ref>http://www.un.org/Overview/growth.htm List of members to the United Nations by joining date</ref> Pamilihan umum pisanankapisan sawijining pemilu parlemen sing dilaksanakaké ing tanggal 10 September 2006 ngasilaké koalisi sing dibentuk Perdhana Mentri [[Milo Đukanović|Milo Dukanowic]], Koalisi Giri Cemeng Eropah minangka pamenang.
 
==Geografi==
Secara internasional, Republik Giri Cemeng wewatesan karo [[Kroasia|Krowasiya]], [[Bosnia-Herzegovina|Bosniya-Hercegowina]] ([[Republik Srpska]]), lan [[Albania|Albaniya]].
 
Kutha utama Giri Cemeng yaiku: ibu kutha [[Podgorica|Podgoritsa]] (pedunung 139.000), [[Nikšić|Niksic]] (61.700), [[Pljevlja|Plyewlya]] (18.800), lan [[Bijelo Polje|Biyelo Polye]] (17.100). Tilas ibukutha krajan yaikukerajaankarajan adalahyaiku [[Cetinje|Setinye]].
 
== Uga pirsani ==
* [[Perper]]
 
== RéferènsiRefêrénsi ==
<references/>
 
238

besutan