Fotografi: Béda antara owahan

478 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
Prinsip fotografi iku nggawe fokuse cahya utawa sunar kanthi nggunakake piranti kanggo mbiyaske sunar kang isa ngobong media plat. Media plat (filem) kang kobong kanthi ukuran luminitas cahya kang pas, bakal ndadekake bayangan kang padha karo cahya kang lumebu ing sajerone media pembiasan, kang diarani lensa.
 
Supaya ngasilake ukuran sunar kang pas banjur dadi gambar kang apik, nggunakake piranti kanggo ngukur intensitas sunar kang diarani [[lightmeter]]. Sawise entuk ukuran intensitas sunar kang pas, fotografer isa ngatur intensitas sunar kanthi ISO/ASA (''[[kecepatan film|ISO Speed]]''), [[diafragma (fotografi)|diafragma]] (''Aperture''), lan [[kecepatan rana]] (''speed''). Tetelune iku mau padha gegayutan. Gegayutane ISO, Diafragma & Speed diarani [[pajanan]] (''exposure'').
 
Fotografi kang gegayutan karo [[teknologi]] nembe dikenal kurang luwih 150 taun kepungkur, nanging yen ngenani gambar rong dimensi kang diasilake saka anane sunar (cahya), fotografi wis ana nalika sadurunge [[Masehi]].
5.490

besutan