Candhi Pawon: Béda antara owahan

88 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(mbusak thumb|250px|Candhi Pawon WIS ANA)
 
 
'''Candhi Pawon''' iku candhi kang manggon ing antarané [[Barabudhur|Candhi Barabudhur]] lan [[Candhi Mendut]]. Yaiku, 1750 mèter saka [[Barabudhur]] lan 1150 meter saka [[Candhi]] [[Mendut]] Desa Borobudur, Kecamatan Borobudur, Kabupaten Magelang, Propinsi Jawa Tengah Indonesia. [[Candhi]] iki wiwit dipugar ing tahun [[1903]]. Durung ana sing bisa mesthekake ngapa kok jenengé ''[[Pawon]]''.
 
[[J.G. de Casparis]] ngira-ira yèn ''Pawon'' iku saka [[basa Jawa]] ''Awu'' lan éntuk ater-ater (awalan) ''pa'' lan panambang (akhiran) ''an'' kang ngrujuk teges ''panggonan awu''. Mula saka kuwi, arkeolog iki nganggep candhi iki mbiyèné kanggo ngobong jisim (mayit) dadi awu. Yèn dideleng saka panggonané, candhi iki ana ing désa Brojonalan (Brajanalan) kang bisa dirujuk ing basa [[Sansekerta]] ''vajra'' kang tegesé ''bledhèg'' lan ''anala'' sing artiné ''geni''.
11.904

besutan