Candhi Pawon: Béda antara owahan

867 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
(→‎Galeri: mbusak {{arkeologi-stub}})
Ing Jroning candhi ora bisa ditemukake maneh [[reca]] sahingga kanggelan minangka ngelompokake uga ''identifikasi'' kang luwih jangkep. Salah sijiné kahanan kang astamiwa saka Candhi Pawon yaiku kapapar dening candhi aneka werna hiasan. Tembok-temboking njaba candhi ndhuweni hiasan kanthi [[relief]] [[wit]] hayati ([[kalpataru]]) kang diapit pundi-pundi lan ''kinara-kinari'' (mahluk setengah manungsa setengah manuk/kang ndhuweni sirah manungsa lan awak [[manuk]] ).
Payon candhi kang ndhuweni wujud pesagi kang di susun dening hiasan sawijinging dagoba (kubah) cilik ing saben-sabensisiné.Pucuk payon ndhuweni hiasan kanthi siji dagoba utawa kang luwih gedhe dibandingake denening dagoba liyané.
<!---
Pada dinding bagian depan candi, di sebelah utara dan selatan pintu masuk, terdapat relung yang berisi pahatan yang menggambarkan Kuwera (Dewa Kekayaan) dalam posisi berdiri. Pahatan yang terdapat di selatan pintu sudah rusak sehingga tidak terlihat lagi wujud aslinya. Pahatan yang di utara pintu relatif masih utuh, hanya bagian kepala saja yang sudah hancur.
pawon6_rifa.jpgPada dinding utara dan selatan candi terdapat relief yang sama, yaitu yang menggambarkan Kinara dan Kinari, sepasang burung berkepala manusia, berdiri mengapit pohon kalpataru yang tumbuh dalam sebuah jambangan. Di sekeliling pohon terletak beberapa pundi-pundi uang. Di langit tampak sepasang manusia yang sedang terbang. Di bagian atas dinding terdapat sepasang jendela kecil yang berfungsi sebagai ventilasi. Di antara kedua lubang ventilasi tersebut terdapat pahatan kumuda.
--->
 
== Galeri ==
11.904

besutan