Candhi Pawon: Béda antara owahan

144 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
nerjemahake sithik
(+ sithik)
(nerjemahake sithik)
 
Ing saubengé tembok bageyan candhi, sisih lor lan kidul saben kori mlebu, kapapar relung kang ndhuweni isi aneka rupa tatahan awujud ngambarake Kuwera (Dewa Pasugihan) ndhuweni dedeg madeg. Ukiran ing tembok kang ndhuweni bahan utama saka watu ing kidul kori kanthi kahanan kang rusak lan ora jelas relief wujud gambare, ana bageyan sirah kang ajur
 
<!---
Ing sakubenge tembok candhi sisih lor lan kidul bisa ditemukake relief kang padha, yaiku kang ngambarake Kinara lan Kinari, sapasang manuk kang ndhuweni sirah manungsa, ngadeg ngapit wit kalpataru kang urip jroning sawijining jambangan. Ing sakubenge wit uga bisa ditemukake tumpukan [[duit]]. Relief liyané uga bisa ditemukake ana ing langit-langit kang kaukir sawijining sapasang manungsa kang bisa mabur. Ing bageyan ndhuwur tembok kapapar dening relief ngambarake sapapsang cendela cilik kang ndhuweni fungsi minangka dadi ''ventilasi''. Ing antarané bolongan kuwi uga ana relief kang misuwur kanthi sebatan pahatan kumuda.
Pada dinding utara dan selatan candi terdapat relief yang sama, yaitu yang menggambarkan Kinara dan Kinari, sepasang burung berkepala manusia, berdiri mengapit pohon kalpataru yang tumbuh dalam sebuah jambangan. Di sekeliling pohon terletak beberapa pundi-pundi uang. Di langit tampak sepasang manusia yang sedang terbang. Di bagian atas dinding terdapat sepasang jendela kecil yang berfungsi sebagai ventilasi. Di antara kedua lubang ventilasi tersebut terdapat pahatan kumuda.
 
--->
 
== Galeri ==
11.904

besutan