Candhi Pawon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
(→‎Reca lan arsitektur: + gambar relief kapaltaru)
 
==Reca lan arsitektur==
[[Gambar:Kalpataru, Kinnara-Kinnari, Apsara-Devata, Pawon Temple.jpg|thumb|left|200px225px|Kinara lan Kinari, sapasang manuk kang ndhuweni sirah manungsa ngapit wit kapaltaru]]
Ing Jroning candhi ora bisa ditemukake maneh [[reca]] sahingga kanggelan minangka ngelompokake uga ''identifikasi'' kang luwih jangkep. Salah sijiné kahanan kang astamiwa saka Candhi Pawon yaiku kapapar dening candhi aneka werna hiasan. Tembok-temboking njaba candhi ndhuweni hiasan kanthi [[relief]] [[wit]] hayati ([[kalpataru]]) kang diapit pundi-pundi lan ''kinara-kinari'' (mahluk setengah manungsa setengah manuk/kang ndhuweni sirah manungsa lan awak [[manuk]] ).
Payon candhi kang ndhuweni wujud pesagi kang di susun dening hiasan sawijinging dagoba (kubah) cilik ing saben-sabensisiné.Pucuk payon ndhuweni hiasan kanthi siji dagoba utawa kang luwih gedhe dibandingake denening dagoba liyané.
11.904

besutan