Candhi Pawon: Béda antara owahan

357 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
+ mupangat
(+ mupangat)
 
Ing sakubenge tembok candhi sisih lor lan kidul bisa ditemukake relief kang padha, yaiku kang ngambarake Kinara lan Kinari, sapasang manuk kang ndhuweni sirah manungsa, ngadeg ngapit wit kalpataru kang urip jroning sawijining jambangan. Ing sakubenge wit uga bisa ditemukake tumpukan [[duit]]. Relief liyané uga bisa ditemukake ana ing langit-langit kang kaukir sawijining sapasang manungsa kang bisa mabur. Ing bageyan ndhuwur tembok kapapar dening relief ngambarake sapasang cendela cilik kang ndhuweni fungsi minangka dadi ''ventilasi''. Ing antarané bolongan kuwi uga ana relief kang misuwur kanthi sebatan pahatan kumuda.
 
==Mupangat==
Adidasar asl-usul jeneng saka Candhi Pawon diduga candhi kang di bangun minangka ndhuwi mupangat kanggo nyimpen [[awu]] jenazah saka jasat panjenengané Raja Indra.Mupangat liyané adidasar saka wujud bangungan candhi, asitektur candhi, relief candhi lan dumunungngé candhi dibangun tumuju ing Upa Angga utawa bageyan saka Candhi Borobudur.
 
== Galeri ==
11.904

besutan