Candhi Kalasan: Béda antara owahan

72 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
+ {{terjemah|Indonesia}}
(+ {{terjemah|Indonesia}})
Prasasti iki uga nyatakaké yèn candhi iki digawé déning rong raja sacara bebarengan yaiku raja saka [[Wangsa Syailendra]] lan raja saka [[Mataram I|Mataram Hindu]] sing ora diweruhi jenengé ing zaman [[Wangsa Syailendra]].
{{br}}
 
<!--
CandiCandhi yangkang beradadumunung kira-kiraana ing kurang luwihé 2 km diing sebelahsisih baratkulon darisaka [[candi Prambanan]], yaitu diing sisisisih jalan rayadalan antara kutha [[Yogyakarta]] danlan [[Solo]] inibisa dikategorikandikategorikake sebagaidening candi kang di bangun lan dimupanggatake dening upacara umat [[Buddha]]. MeskipunCandhi belumkang diketahuidurung dewaditemukake apasimbol yangutawa dijadikanpralambang simboldewa sebagaikan patungana diing ruangpanggonan utama candicandhi, tetapiananging [[patung]] inikang mempunyaindhuweni tinggidhuwur lebihkurang dariluwih 6 [[meter]] danlan digawe saka terbuatbahan dari [[perunggu]].
{{br}}
 
SelainSaliyané candicandhi Kalasan danlan bangunan - bangunan pendukungpandukung lainnyalainé adaana jugauga tigatelu buahcandhi candicilik keciling di luarnjaba bangunan candicandhi utawa utama,kang berbentukawujud stupa.
 
-->
== Deleng uga ==
* [[Candhi]]
11.904

besutan