Candhi Kalasan: Béda antara owahan

1.938 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
+ sithik
(+ sithik)
 
Candhi Kalasan uga ndhuwe bangunan - bangunan pandukung lainé ana uga telu candhi cilik ing njaba bangunan candhi utawa kang awujud stupa.
 
Ing kapisanan candhi Kalasan kang ditemukake ing papan panemon, dilanjutake dening panggolekan kanthi cara di duduk uga ditemukake bangunan-bangunan candhi ing sakubengé candhi utama. Saliyané candhi Kalasan lan bangunan - bangunan pandukung lainé uga ana pandukung lainé ana uga telu candhi cilik ing njaba bangunan candhi utawa kang awujud stupa.
 
Adidasar saka [[prasasti Kalasan]] kang tarikh [[778]] kang ditemukake ora adoh saka candhi, nyebatake ing babagan pandirian bangunan suci minangka ngormati [[Bodhisattva]] wanita, [[Tara (Bodhisattva)|Tarabhawana]] lan salh sijiné [[vihara]] kang ndhuwe mupangat kanggo pendeta.<ref name="Soekmono">{{cite book |last=Soekmono |first=R. |title=The Javanese Candi: function and meaning |year=1995 |publisher=BRILL |location= |id=ISBN 90-04-10215-9}}</ref><ref name="Wendoris"/> Panguasa kang mrintahake pambangunan candhi iki dening panjenengané ''Maharaja Tejapurnapana Panangkaran'' ([[Rakai Panangkaran]]) kaasal saka kulawarga Syailendra. Banjur kanthi bebanding saka manuskrip sajroning [[prasasti Kelurak]] tokoh iki bisa diidentifikasikan dening [[Dharanindra]]<ref name="Muljana">{{cite book |last=Muljana |first=S.|title=Sriwijaya |year=2006 |publisher=PT. LKiS Pelangi Aksara |location=Jakarta |id=ISBN 978-979-8451-62-1}}</ref> utawa [[prasasti Nalanda]] yaiku bapa saka [[Samaragrawira]]<ref name="Poesponegoro">{{cite book |last=Poesponegoro |first=M.D.|coauthors=Notosusanto, N. |title=Sejarah nasional Indonesia: Jaman kuna |year=1992 |publisher=PT Balai Pustaka |location=Jakarta |id=ISBN 979-407-408-X}}</ref>. Sahingga candhi kalasan uga ddadi bukti anané [[Wangsa Syailendra]], panguasa [[Sriwijaya]] ing [[Sumatra]] lan [[Jawa]].<ref name="Coomaraswamy">{{cite book |last=Coomaraswamy |first=A.K. |title=History of Indian and Indonesian Art |year=2003 |publisher=Kessinger Publishing |location= |id=ISBN 0-7661-5801-2}}</ref>
 
== Deleng uga ==
== Lokasi ==
[http://wikimapia.org/#lat=-7.76723&lon=110.472325&z=17&l=0&m=a&v=2 di wikimapia]
 
== Referensi ==
{{reflist}}
 
{{arkeologi-stub}}
 
11.904

besutan