Candhi Kalasan: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
typo
(+ sithik)
(typo)
 
'''Candhi Kalasan''' utawa '''Candhi Tara''' dibangun watara pungkasan abad kaping [[8]] M utawa wiwitan abad kaping-[[9]] M ing sadhuwuring bangunan candhi kuna. Sawijining prasasti kuna sing digawé ing taun [[778]] M miturut printah saka Raka i Panangkaran lan ditemokaké ora adoh saka candhi lan mènèhi katrangan yèn candhi dibangun kanggo ngurmati [[Bodhisattva]] wanita, [[Tara]]. Wiwitané, mung ditemokaké siji candhi ing situs mau, yaiku candhi Kalasan, nanging sawisé didhudhuk luwih jero ditemokaké luwih akèh manèh bangunan bangunan pendhukung ing saubengé candhi. Candhi iki nduwèni dhuwur 6 meter lan 52 stupa
{{br}}
 
Prasasti iki uga nyatakaké yèn candhi iki digawé déning rong raja sacara bebarengan yaiku raja saka [[Wangsa Syailendra]] lan raja saka [[Mataram I|Mataram Hindu]] sing ora diweruhi jenengé ing zaman [[Wangsa Syailendra]].
{{br}}
 
Candhi kang dumunung ana ing kurang luwihé 2 km ing sisih kulon saka [[candi Prambanan]], yaitu ing sisih dalan antara kutha [[Yogyakarta]] lan [[Solo]] bisa dikategorikake dening candi kang di bangun lan dimupanggatake dening upacara umat [[Buddha]]. Candhi kang durung ditemukake simbol utawa pralambang dewa kan ana ing panggonan utama candhi, ananging patung kang ndhuweni dhuwur kurang luwih 6 [[meter]] lan digawe saka bahan [[perunggu]].
{{br}}
 
Candhi Kalasan uga ndhuwe bangunan - bangunan pandukung lainé ana uga telu candhi cilik ing njaba bangunan candhi utawa kang awujud stupa.
11.904

besutan