Candhi Kalasan: Béda antara owahan

370 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
+ infobox
(typo)
(+ infobox)
{{Infobox Historic building
[[Gambar:|image=Kalasan Temple from the north-east, 23 November 2013.jpg|thumb|Candhi Kalasan, ora adoh saka [[Candhi Prambanan]] ]]
|caption=Candhi Kalasan
|name=Candhi Kalasan
|map_type= Topografi Jawa
|map_size=258
|latitude=-7.60611
|longitude=110.21953
|location_town= [[Kabupaten Magelang]], [[Jawa Tengah]].
|location_country=[[Indonesia]]
|architect=
|client=Sailendra
|engineer=
|construction_start_date=
|completion_date=Wiwit abad ka-9
|date_demolished=
|cost=
|structural_system=
|style=[[Candi Jawa Tengahan]]
|size=
}}
 
'''Candhi Kalasan''' utawa '''Candhi Tara''' dibangun watara pungkasan abad kaping [[8]] M utawa wiwitan abad kaping-[[9]] M ing sadhuwuring bangunan candhi kuna. Sawijining prasasti kuna sing digawé ing taun [[778]] M miturut printah saka Raka i Panangkaran lan ditemokaké ora adoh saka candhi lan mènèhi katrangan yèn candhi dibangun kanggo ngurmati [[Bodhisattva]] wanita, [[Tara]]. Wiwitané, mung ditemokaké siji candhi ing situs mau, yaiku candhi Kalasan, nanging sawisé didhudhuk luwih jero ditemokaké luwih akèh manèh bangunan bangunan pendhukung ing saubengé candhi. Candhi iki nduwèni dhuwur 6 meter lan 52 stupa
11.904

besutan